Kunst achter Glas

vanaf 11.04.2020

We zijn trotse deelnemer aan Kunst achter Glas! 

Met in onze vitrine werk van

  • Michel Goessens, fotografie
  • muziek van RAMAN.
  • muziek van Peenoise
  • werk van Frank Gryffroy


#steunkunstenaars#steunmuzikanten#houafstand#samentegencorona#tousensemble#evergem #luisterbelgisch#kooplokaal#artisahealer#kapellestraat80#verdegemvastgoed#unizoevergem

 

--- 

 

RAMAN.

EP ‘Birth of Joy’

RAMAN. is een jonge band met Evergems/Gentse roots. Ze brengen alternatieve rock ‘n’ roll met steeds een voet in blues- en rootsgronden. Denk aan het kind van Chris Whitley, Jeff Buckley en Triggerfinger...

RAMAN. is Simon Raman (gitaar, zang), Jasper Peeten (bas) & Bernd Coene (drum)

EP te koop via info@ramanmusic.com

---

 

PEENOISE

LP ‘Forevergem’

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars (met homebase Evergem), krijgen de drie broers Cesar, Gilles en Titus muziek met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan experimenteren ze samen met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt, als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht. De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal maar toch warm en aanstekelijk.

In februari kwam hun eerste full album op de markt. Een parel met de schitterende naam: Forevergem.

  • Peenoise is Gilles Vandecaveye (toetsen, stem), Cesar De Sutter (gitaar, stem), Titus De Sutter Pinoy (drum), Karel Naessens (toetsen), Simon Raman (drum)

 

---

 

MICHEL GOESSENS

Fotograaf

Dirk De Keyzer kennen we allemaal, zijn beelden staan te blinken op menig pleintje in Evergem. Ook Michel Goessen kennen we. Hij is leraar fotografie aan het Viso te Mariakerke, zanger-liedjesschrijver bij Goes & de Gasten en bovenal Evergemnaar in hart en nieren.

 

LE GRAND PARLEUR

In 2019 installeerde beeldhouwer Dirk De Keyzer het bronzen beeld Le Grand Parleur op het dak van de oude Brouwerij Ide in Eke-Nazareth.

Het volledige creatieproces van het beeld, van idee tot installatie werd in beeld gebracht door Michel en uitgegeven in een boek: volg kunstenaar Dirk De Keyzer bij het boetseren, mouleren, opkuisen, afgieten, afwerken en patineren. De foto's van Michel Goessens kijken hem immers letterlijk op de vingers.

 

 

---

 

FRANK GRYFFROY

Frank studeerde, na zijn humaniora, 4 jaar verder in de richting Scenografie aan het Hoger Sint-Lucasinstituut te Gent.

Na 5 jaar praktijkervaring in de standen-en decorbouw werd hij decorateur en coördinator in De wereld van Kina, een natuurwetenschappelijk museum.

Zijn persoonlijk werk is tegelijk een tegengewicht als een verlenging en verrijking van zijn beroepsactiviteit.

Zijn grootste inspiratiebronnen zijn ongetwijfeld het Victoriaans tijdperk en de Art Nouveau, dit met een knipoog naar Da Vinci en Panamarenko.

 

  • Frank Gryffroy, Fortuné de Kokerlaan 22, 9940 Evergem